Als we denken aan iemand bij Keerpunt74 die zich al jaren voor de partij heeft onderscheiden, dan is het wel Maurice de Wijs. Hij was al eens raadslid in de periode 1999 tot en met 2006. Vanaf 1994 is hij bij Keerpunt74 betrokken en heeft destijds het politieke stokje van zijn vader overgenomen. De keuze voor Keerpunt74 is hem dus eigenlijk met de paplepel ingegeven.
Met name het beleidsterrein Ruimtelijke Ordening heeft jarenlang zijn interesse gehad. Hij heeft altijd wel in besturen zijn steentje bijgedragen en zag in een volks vertegenwoordigende rol de uitdaging om iets voor de gemeenschap te kunnen betekenen. Hij brengt binnen de partij veel ervaring mee die hij van voormalige wethouders heeft overgenomen.
Als directeur en eigenaar van de het Bunkercentrum Dongemond weet hij als geen ander dat het succes alleen maar valt te behalen als iedereen dezelfde kant op kijkt en vaart. Dat geldt ook voor Keerpunt74. Hij probeert al jaren iedereen ervan te overtuigen dat samenwerken de kracht is en dat iedereen met dezelfde boodschap naar buiten toe moet komen. Ook moet in de partij, maar ook in de gemeenteraad het besturen transparant zijn. Het is een dankbare taak die je als raadslid, dankzij de stem van de inwoners mag vervullen, dus daar moet je dan ook verantwoording over afleggen.
Hij is in zijn zakelijk functioneren, maar ook binnen de partij de verbinder met een zakelijke inslag waarbij loyaliteit en eerlijkheid bij hem hoog in het vaandel staan.

Maurice de Wijs

Lijstnummer: 9