Annemiek van Rooy is de nummer 2 op de kieslijst van Keerpunt74. Binnen Keerpunt74 is ze geen onbekende. Waar ze begon met het bijwonen van partijbijeenkomsten, is ze stapje voor stapje in de partij gegroeid. Ze loopt dus al een aantal jaren mee en de laatste tijd is ze de voorzitter van het partijbestuur. Nu actief op de achtergrond, straks na de gemeenteraadsverkiezingen kan ze hopelijk op de voorgrond haar kwaliteiten laten zien! Organisatorisch is zij sterk. En dat is precies wat je nodig hebt binnen een partij. Verbindend vermogen speelt ook in de politiek een steeds belangrijkere rol.

Vele onderwerpen spreken haar aan. Wel ligt haar hart en passie in het sociale domein en met name op het terrein van zorg. Doordat ze jarenlang in de zorgsector actief is geweest, weet zij uit de praktijk waar het fout kan gaan. Annemiek: “Mensen die behoefte hebben aan bepaalde zorg worden niet altijd adequaat en doelgericht geholpen. Soms moeten mensen aan de hand meegenomen worden om ze echt te helpen. De één is zelfstandig maar de ander heeft net die extra hand nodig.” En dat is precies wat haar motiveert. Een helpende hand willen zijn. Zo zou een gemeente ook moeten zijn: servicegericht aan haar hulpvragende inwoner. In haar ogen is hier nog een hele wereld in te winnen. Annemiek van Rooy wil zich inzetten om het zorgvoorzieningen-niveau te verbeteren en te optimaliseren. Waarbij het echt luisteren naar de doelgroep het belangrijkste puzzelstukje kan zijn om de zorgpuzzel op te lossen.

Een open en transparant gemeentebestuur is de basis van alles. Zonder dit kom je in haar ogen niet tot echte werkbare oplossingen. Geen achterkamertjes-politiek, maar met open vizier de inwoners benaderen. Informeer inwoners eerlijk over wat er in de gemeenteraad wordt besproken en besloten. Annemiek wil er graag voor iedere inwoner zijn. Zij staat voor hen klaar die een beroep op haar doen. Ook heeft zij een grote wens om de jeugd er meer bij te betrekken. Ze zal zich gaan inzetten om een Jongeren-Raad in de gemeente Geertruidenberg op te richten. Er wordt teveel over, maar niet met de jeugd gesproken en dat stoort Annemiek al jaren. Met een Jongeren-Raad kunnen jongeren dan gevraagd maar ook ongevraagd advies geven aan de gemeenteraad en het college.

Vol van enthousiasme is Annemiek de eerste vrouw op de lijst van Keerpunt74. “Zeg wat je doet en doe wat je zegt” is haar credo. Annemiek wil graag zorgen voor jouw belangen, zorg jij er dan voor dat zij dit voor jou kan realiseren in de gemeenteraad? Stem op nummer 2 van Keerpunt74, stem op Annemiek van Rooy!

Annemiek van Rooy

Lijstnummer: 2